Over

Tijdens mijn studie journalistiek (CHE, Ede) heb ik veel verschillende vormen van journalistiek van dichtbij mogen leren kennen. Zo werd er aandacht besteed aan regionale journalistiek, maar ook tijdschriftjournalistiek en online journalistiek kwamen aan bod.

Een van mijn stages liep ik bij ZUS by HP/De Tijd, een gloednieuw opiniemagazine voor vrouwen. Hier ontwikkelde ik redactionele vaardigheden als planningen opzetten en uitvoeren, eindredactie voeren, mensen aansturen, deadlines hanteren en alles regelen wat bij een interview komt kijken. Over de uitgeverswereld wist ik tot dan toe weinig tot niets. Ik heb mee mogen kijken in het uitgeversproces en mijn grafische vormgeving-vaardigheden kwamen goed van pas bij ZUS.

Naast mijn studie ben ik werkzaam als freelance journalist voor verschillende opdrachtgevers, zoals De Consumentenbond, het Nederlands Dagblad en BIG. Op de redactie van BIG kreeg ik de mogelijkheid mijn eigen niche te kiezen en uit te diepen. In combinatie met een minor Gender Studies aan de Universiteit Utrecht schrijf ik voor BIG veel over identiteit en diversiteit, feminisme en gender en andere maatschappelijk actuele thema’s.

Visueel experimenteren

Hoewel mijn voorkeur ligt bij geschreven pers, ontwikkel ik mij nu graag verder op het gebied van grafische vormgeving. In de samenleving is een verschuiving van tekst naar beeld te zien. Niet langer bestaan artikelen slechts uit tekst, steeds vaker is beeld leidend. Daarom onderwijs ik mezelf en experimenteer ik graag met nieuwe vertelvormen. Ik maak geregeld illustraties in Adobe Illustrator voor artikelen van BIG. Ook kan ik goed overweg met grafische programma’s als InDesign en Photoshop, wat goed van pas komt in mijn journalistieke werk.

Het ultieme doel is voor mij om opdrachtgevers om mij heen te verzamelen waarvan ik energie en inspiratie krijg en die ik ook kan inspireren en enthousiasmeren. Ik geloof dat wanneer journalisten of ondernemers samenwerken er echte verandering of innovatie kan ontstaan. Een groot netwerk opbouwen en in dat netwerk kennis en contacten delen is daarbij volgens mij van groot belang.

Buiten journalistiek om

In mijn vrije tijd probeer ik mezelf te ontwikkelen op het gebied van ondernemen door veel te lezen over ondernemen. Ook teken ik graag en muziek luisteren, afspelen of maken is voor mij een goede bron van ontspanning. Reizen, zowel in gezelschap als alleen, doe ik graag en met vrienden tijd doorbrengen geeft me altijd veel energie.

Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Neem dan gerust contact met mij op en stel me je vragen. Ik kom graag met je in contact.

 

Advertentie