‘Nooit meer bananen’

Processed with VSCO with a6 preset
Job Pennekamp’s boek ‘Nooit meer bananen’, geïllustreerd door Robyn Samsom.

Bijna vijf jaar geleden stopte ik met de studie Bachelor of Fine Arts and Design in Education aan de Hogeschool voor de Kunsten. Hoewel het een fantastische studie is, bleek mijn hart toch te liggen bij journalistiek. Het beeldende, creatieve ben ik echter nooit kwijtgeraakt.

Begin augustus 2018 werd ik door Job Pennekamp gevraagd of ik de omslag van zijn boek ‘Nooit meer bananen’ wilde illustreren. Ik greep de kans met beide handen aan. Diezelfde week nog stonden de eerste schetsen op ‘papier’ en in september ging het boek, met mijn illustratie op de omslag, naar de drukker. 15 oktober was Job’s releaseparty en kreeg ik het boek voor het eerst in handen. Inmiddels is er ook een tweede druk van het boek al verschenen.

Niet alleen heeft deze opdracht me laten zien dat ik ook kan illustreren op professioneel niveau, maar ook dat het een vaardigheid is die ik graag blijf inzetten, zowel binnen als buiten de journalistiek. Heb jij een illustratie opdracht waar ik je bij kan helpen? Neem dan contact met me op!

Processed with VSCO with a6 preset
Advertentie