ZUS by HP/De Tijd

HP/De Tijd kwam in november 2016 met een ‘zusje’: glopinie ZUS. Een glossy opinieblad. Tijdens een derdejaars stage van zes maanden mocht ik aan de wieg staan van dit nieuwe magazine.

“Je bent echt een volleerde bureauredactrice geworden, je doet alles. Ik zou écht niet weten hoe ik dit echt zonder jou had moeten doen. Ik denk dat je een grote carrière tegemoet gaat.”

– Marianne Verhoeven, destijds hoofdredacteur ZUS by HP/De Tijd, nu hoofdredacteur Opzij

In het creatieve proces van de vorming van een merk ZUS mocht ik meedenken en meehelpen. Naar suggesties werd oprecht geluisterd en ze werden doorgevoerd wanneer ze bij het magazine pasten. Naast het meedenken in het creatieve proces ben ik voornamelijk als bureauredacteur aan de slag geweest.

Ik regelde interviews, fotoshoot-locaties, afbeeldingen, boeken voor in het magazine, en ook een deel van de interne communicatie verzorgde ik. Voor publicatie van het magazine hielp ik de eindredacteur met eindredactie voeren op artikelen. Daarnaast hield ik voor een groot gedeelte van mijn stage de sociale mediakanalen bij, waarop we regelmatig win-acties deden.

Zeer gewaardeerd

Mijn periode bij ZUS by HP/De Tijd heeft me veel inzicht gegeven in de wereld van magazines en in het werk van een hoofdredacteur, bureauredacteur, grafisch vormgever, marketingmanager en eindredacteur. Mijn actieve werkhouding en inzet werden zeer gewaardeerd op de redactie van de nieuwe glopinie ZUS. Ik sloot mijn stageperiode bij ZUS by HP/De Tijd af met een negen.

Advertentie