Eindelijk mijn eigen bedrijf!

“Gefeliciteerd met je eigen bedrijf!” Ik schudde de hand van de man die me hielp met m’n inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) en liep naar de balie om m’n papieren op te halen. 

Een eigen bedrijf. Op 29 mei 2017 was dat eindelijk een feit. Ik had er al maanden over nagedacht om naar de KvK te gaan en er al jaren over gedroomd een eigen bedrijf te beginnen. Op de basisschool had ik het al over een eigen bedrijfje, een eigen tijdschrift toen nog. En nu was het dan eindelijk zo ver. Ik ben eigen baas nu. Verantwoordelijk voor mezelf. Ik ben ondernemer, wat dat ook precies mag zijn.

Opeens is er een berg aan verantwoordelijkheden bijgekomen. Financiële administratie, factureren, belastingen betalen. Het is nog even wennen, maar ik heb er zelf alle vertrouwen in dat het me gaat lukken mijn bedrijfje tot een succes te maken.

Ik laat me graag inspireren door andere ondernemers, met name vrouwelijke ondernemers. Ik denk namelijk dat vrouwen zich op de arbeidsmarkt meer moeten bewijzen dan mannen, dat ze harder moeten werken om zichzelf te bewijzen. Daarom leer ik graag van succesvolle vrouwen die mij voor gingen op de arbeidsmarkt, van hun fouten en hun overwinningen. Ik hoop later ook zo’n voorbeeld te kunnen zijn voor meiden en vrouwen die de arbeidsmarkt of ondernemerswereld betreden.

Hoe dat ondernemen mij zelf vergaat, met welke tegenslagen ik te maken krijg maar ook welke successen ik behaal, zal ik hier beschrijven. Ook zal ik schrijven over projecten waarmee ik bezig ben, wat mijn drijfveren zijn of wat me heeft geïnspireerd bepaalde artikelen te schrijven of projecten aan te gaan. Het is een kijkje in mijn toekomst als journalist, ondernemer, freelancer en jonge vrouw in de ondernemerswereld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s